JOTA-JOTI Zomerkampronde op PI3UTR

Ook dit jaar zullen scouts in heel Europa meedoen aan het “Jamboree on the Air/Internet” event waarin jongeren onder andere kennis maken met radio amateurisme. Deze evenementen vinden plaats op 10 juli, 17 juli, 24 juli, 31 juli, 7 augustus, 14 augustus, 21 augustus, en 28 augustus. De jongeren zullen uitkomen op 3690 kHz +/ QRM, maar ook op PI3UTR. We wensen iedereen veel plezier en gezelligheid!


3 thoughts on “JOTA-JOTI Zomerkampronde op PI3UTR

 1. Henk PD7HB schreef:

  “De jongeren zullen uitkomen op 3690 kHz +/ QRM”

  Waarom niet op een band waar N amateurs ook mogen werken bv 7.087 ?
  Op 80 ben je altijd verplicht er een F amateur bij te hebben en worden de N amateurs uitgesloten om een groep scouts kennis te laten maken met het radio amateurisme zonder aanwezigheid van een F amateur.

  1. Wilfred schreef:

   Ben het met je eens Henk.
   Groet PD4WA

  2. Thom schreef:

   Hoi Henk,

   Hier is wel vaker discussie over. De reden dat 40 meter niet wordt gebruikt is technisch: de 40 meter band is helaas niet bruikbaar voor binnenlandse propagatie (NVIS) tijdens deze periode van de zonnecyclus. Daarom is 2 jaar geleden de Zomerkampronde van start gegaan via 2 meter (PI3UTR) en echolink, speciaal zodat de N-amateurs ook gewoon mee kunnen doen. Want dat was hard nodig: er zijn genoeg Scouts die geen F hebben!

   Hopelijk heb je wat aan dit antwoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.